Aquarium
Faunaland XL de Koningsvis
1.500 m2 dierenplezier op het Ravelijncenter te
Den Helder.
Aquarium
Aquaria
Een aquarium bevat uiteraard water. Dit is meestal gewoon zoet water, maar er zijn ook aquariums met zout water. Voor het houden van soorten is het van belang de milieufactoren in het water binnen de ecologische grenzen van die soort liggen, alleen daarom al kunnen niet alle soorten gecombineerd worden in hetzelfde aquarium.
Bij het inrichten van het aquarium moet daarom al rekening worden gehouden met de specifieke eisen van de te houden soorten. Een echt biologisch evenwicht, waarbij de planten groeien van de stikstofhoudende afvalproducten van de vissen, is in huis niet mogelijk. De vissen produceren namelijk stikstofhoudende afvalstoffen in de vorm van het voor vissen erg giftige ammoniak, dat door bacteriën in een gerijpt aquarium wordt omgezet in het iets minder giftige nitriet, wat weer door andere bacteriën wordt omgezet in het zeer weinig giftige nitraat. Deze omzettingen moeten in een nieuw opgezet aquarium langzaam op gang komen (enige weken), oorzaak van veel vissterfte bij beginners die hun nieuwe aquarium te snel “overbevolken”.
Er ontstaat echter veel meer nitraat dan door planten kan worden opgenomen. Voor de afvoer van deze stof moet daarom geregeld een deel van het water worden ververst, b.v. 20-50% van het water elke week afhankelijk van de groote van het betreffende aquarium. Verder zijn belangrijk de temperatuur, de zuurgraad, en de hoeveelheden zouten in het water. Iedere vis heeft zijn eigen voorkeuren en voor samen gehouden soorten mogen die voorkeuren niet al te ver uit elkaar liggen.
Zuurstof in een aquarium is belangrijk. In principe bevat elk aquarium voldoende zuurstof zonder dat er kunstmatige hulpmiddelen nodig zijn, mits aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt: niet al te veel vissen en beweging in het water.Zeewateraquaria hebben een (veel) grotere behoefte aan zuurstof dan zoetwaterbakken. Daarom is het gangbaar om deze van meerdere zeer krachtige circulatiepompen te voorzien.
Het meest gehouden huisdier in een aquarium is de vis, maar ook andere diertjes worden er veel in gehouden. Bijvoorbeeld om algen en ander overgebleven voedsel op te eten. Ook zorgen zij voor een schone bak.

Aquascaping
Een speciale vorm van aquarium inrichting heet aquascaping, het creëren van een landschap in uw aquarium.
Voor meer informatie:  www.licg.nl  

Meest voorkomende benodigdheden:
Aquaria
Visvoer
Vakantie- / weekendvoer
Lekkernij / diepvriesvoer
Zuurstofplanten
Zuurstofblok
Visvangnetje
Siersteentjes
Waterverbeteraar(s)
Visvitaminen
Zuurstofpomp
Luchtslang / regelkraan
Aquariumstofzuiger
Luchtsteen
Filter(pomp)
Filterwatten
Algenmagneet / ruitenkrabber
Openingstijden en route
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E:
koningsvis-denhelder@dierspecialist.nl
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E koningsvis@faunaland.nl
0223-624226
Dier en Sport
   
Hoofdmenu
   
Online bestellen en bezorgen, Den Helder en omgeving, klik hier!