Hengelsport
Faunaland XL de Koningsvis
1.500 m2 dierenplezier op het Ravelijncenter te
Den Helder.
Hengelsport

Roofvissen    |    Witvissen

Vliegvissen    |   Zeevissen


De sportvisserij is één van de partners in het visstandbeheer en één van de belangrijkste belanghebbenden bij goed viswater en een goede visstand. Nederland is met zijn vele kanalen, rivieren, meren en plassen een paradijs voor sportvissers. Alles bij elkaar hebben zij de beschikking over zo’n 350.000 hectare viswater.
Nederland bezit een groot aantal verschillende watertypen, zoals kanalen, rivieren, sloten, beken, kreken, meren en plassen. Daardoor bestaat er een grote variatie aan leefgebieden voor vissen en aan viswateren voor de sportvisserij. Deze enorme variatie heeft geleid tot de ontwikkeling van allerlei verschillende vormen van sportvisserij.
Sportvissers in Nederland vissen op veel verschillende manieren en op verschillende vissoorten. De wensen en eisen die ze stellen aan de visstand, het viswater en de omgeving daarvan, zijn daardoor niet voor iedere sportvisser gelijk, maar lopen per type sportvisser aanzienlijk uiteen.
Sportvissers die zich volledig richten op het vangen van één bepaalde vissoort, zullen vooral die wateren bevissen waar die vissoort in redelijke mate kan worden verwacht.
Daarnaast zijn er vistechnieken die specifieke eisen stellen aan de inrichting van de oevers en de directe omgeving. Er zijn bijvoorbeeld statische manieren om te vissen en meer actieve sportvisserijvormen, waarbij de hengelaar zich voortdurend verplaatst over, door of langs het water. Vooral jeugdige en mindervalide hengelaars stellen eisen aan de veiligheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het water.

Hengelsport
Openingstijden en route
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E:
koningsvis-denhelder@dierspecialist.nl
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E koningsvis@faunaland.nl
0223-624226
Dier en Sport
   
Hoofdmenu
   
Online bestellen en bezorgen, Den Helder en omgeving, klik hier!