Honden
Faunaland XL de Koningsvis
1.500 m2 dierenplezier op het Ravelijncenter te
Den Helder.
Honden
Een hond wordt gemiddeld 10 tot 13 jaar oud. Het kopen van een hond heeft dus voor vele jaren een belangrijke invloed op uw leven. Dagelijkse tijds-investering: iedere dag opnieuw zal uw hond behoorlijk wat tijd van u vragen. Uitlaten, verzorgen, trainen / opvoeden, spelen, voorzien in zijn behoefte aan beweging en avontuur. Zeker wanneer u een pup koopt is de tijds-investering het eerste half jaar tot een jaar enorm.

Honden en mensen leven al eeuwenlang dicht bij elkaar. Het klikt dus tussen mensen en honden, beide soorten putten voordeel uit elkaars aanwezigheid. Honden zijn fantastische dieren die door hun aanpassingsvermogen als geen ander huisdier in huis gehouden kunnen worden.

Een hond is van nature een sociaal dier dat ongelukkig wordt in eenzaamheid. Als u veel van huis bent (of hele dagen werkt) kunt u beter geen hond nemen. Een hond die veel alleen gelaten wordt, zal zijn eenzaamheid en frustratie gaan uiten in de vorm van blaffen, janken, plassen of vernielen van het huisraad. Voor u en uw hond een vervelende situatie.

Honden maken deel uit van onze samenleving. Die ruimte moet met elkaar gedeeld worden en daarvoor zijn leefregels opgesteld. Dit betekent bijvoorbeeld dat u de ontlasting van uw hond zult moeten opruimen en dikwijls is het verplicht om uw hond op straat aangelijnd te houden. Niet elke hond is geschikt om te samen te leven met kinderen. In onze winkel kunnen wij u daar uitgebreid informatie over geven.

Heeft u uw keuze laten vallen op een rashond, neem dan contact op met de desbetreffende rasvereniging. Zij informeren u graag. Wilt u wel een pup maar hoeft die niet van een speciaal ras te zijn dan wordt het lastiger omdat er geen betrouwbare fokkers zijn die rasloze honden fokken. Het beste is dan om u te melden bij de dierenarts en bij het dierenasiel bij u in de buurt.

Voor meer informatie:  www.licg.nl  

Meest voorkomende benodigdheden:
Voer en drinkbak (+standaard)
Hondenmand
Hondenkussen
Reis- / vervoersmand
Fietsmand
Hondenbench (draadkooi)
Nylon / leren halsband
Hondentuig
Hondenlooplijn
Automatische rollijn
Vastlegketting / spiraal
Autorek / net
Poepzakjes / grijper
Adreskoker / penning
Loopsheidsslip
Boek over de verzorging
Bord 'HIER WAAK IK"
Honden
Openingstijden en route
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E:
koningsvis-denhelder@dierspecialist.nl
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E koningsvis@faunaland.nl
0223-624226
Dier en Sport
   
Hoofdmenu
   
Online bestellen en bezorgen, Den Helder en omgeving, klik hier!