Terraria
Faunaland XL de Koningsvis
1.500 m2 dierenplezier op het Ravelijncenter te
Den Helder.
Terraria
Reptielen zijn koudbloedige dieren, dat wil zeggen dat ze de temperatuur van de omgeving aannemen. De huid bestaat uit schubben en is weinig doorlaatbaar. Daardoor kunnen reptielen goed tegen droogte. Reptielen hebben daarom wel een speciale verzorging nodig, zo moet men verschillende temperaturen in het terrarium hebben. Zodat wanneer ze het te warm of te koud hebben, ook de gelegenheid hebben een warme of koelere plaats te kunnen opzoeken. Ze hebben ook Uv-licht nodig en moet er in veel gevallen vitaminen en kalk aan de voeding toegevoegd worden, dit is om botontkalking te voorkomen.
Reptielen vervellen op regelmatige basis, dit maakt deel uit van hun groeiwijze. Jonge reptielen vervellen vaker dan volwassene, omdat ze sneller groeien. In de week voordat het vervellen plaatsvindt, wordt de hiud doffer, na de vervelling is de huid en de aftekening op z’n helderst.
Reptielen hebben een goed gezichtsvermogen, alleen de slang ziet een stuk minder goed dan haar soortgenoten. De meeste reptielen horen slecht, slangen hebben geen oren en zijn nagenoeg doof. Met de tong tasten de dieren de omgeving af en halen ze de geuren naarbinnen die ze tegen het orgaan drukken. De meesten reptielen hebben uitsluitend longademhaling. Reptielen beschikken over een tweedelig geslachtsorgaan. De meeste reptielen leggen eitjes, meestal worden de eitjes na een paring bevrucht, maar vrouwtjes kunnen het sperma opslaan om later nog eitjes te bevruchten. Reptielen hebben geen broedzorg, de jonge zijn na uitkomst meteen zelfstandig. Bijna alle reptielen zijn carnivoor.

Voor meer informatie:  www.licg.nl  

Meest voorkomende benodigdheden:

Terrarium
Verlichtingset kompleet
Thermo/Hygro meters
Mist apparaten
Druppelsysteem
Sproeisystemen
Warmte matten/stenen/kabel
Ventilatie systemen
Pompen
Filters
Bark
Beukensnippers
Zand
Basic (maiskorrel)
Aspen (snakebedding)
Forest floor
Humus
Vermiculiet
Terraria
Openingstijden en route
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E:
koningsvis-denhelder@dierspecialist.nl
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E koningsvis@faunaland.nl
0223-624226
Dier en Sport
   
Hoofdmenu
   
Online bestellen en bezorgen, Den Helder en omgeving, klik hier!